IZOLATII TERMICE CU CELULOZA ISOCELL

Societatea noastră execută lucrări de izolaţii termice pentru mansarde, pereţi şi planşee, cu fibre de celuloză Isocell, prin suflare, cu echipamente moderne şi personal calificat. Echipamentele cu care se execută lucrarile sunt noi, de ultimă generaţie şi sunt fabricate în Austria. Materia primă folosită, fibrele de celuloză Isocell, sunt de asemenea fabricate in Austria. Echipa de lucru a fost instruită la Braşov, de către specialiştii reprezentantului pentru România a ISOCELL-NEUMARKT (AUSTRIA).

CE TREBUIE SA STIM DESPRE ISOCELL

ISOCELL este o termoizolatie din fibre de celuloza care este produsa din hârtie de ziar printr-o procedura optima de reciclare. Deci, materialul de baza al lui ISOCELL este lemnul, ale carui caracteristici excelente sunt cunoscute de milenii. ISOCELL se produce în Austria, într-una din cele mai moderne instalatii ale Europei.

Hârtia de ziar livrata este descompusa în fibrele sale brute, amestecata cu sare de bor si apoi macinata într-o moara. Boratul apara ISOCELL de insecte si de mucegai, îl asigura împotriva degradarii si îl face rezistent la foc. Productia este supusa celor mai severe criterii de calitate prin supravegherea straina si proprie pentru aprobarea tehnica germana, austriaca si europeana.
Ghemotocul cu fibrele lungi convinge printr-un coeficient extrem de scazut de conductivitate termica si siguranta la tasare, chiar si în cazul unei densitati crescute de termoizolare.
ISOCELL nu este toxic, nu contine nici un fel de substante nocive, are moliciunea si caldura lânii. Nu irita pielea, nici nu este agresiv si din acest motiv este evaluat drept un termoizolant simpatic.
Unitati licentiate ale lui ISOCELL sufla fibrele de celuloza în cavitati (goluri) cu ajutorul unor masini speciale de suflare.

Fibrele de celuloza devin în constructia lor pâsloase, formând o saltea care se potriveste exact, fara rosturi si care se taseasa fara probleme.

Pentru producerea fibrelor de celuloza ISOCELL se utilizeaza exclusiv hartie de ziar. Aceasta este sortata, tocata marunt in şreder si introdusa apoi intr-o asa numita moara de tocat tip whirlpool care descompune hartia pana la obtinerea structurii ei fibroase. Fibrele de celuloza ISOCELL sunt impregnate cu sare de bor pentru a le proteja de foc, mucegai, insecte sau alti daunatori. Sarea de bor este de origine naturala si nu dauneaza omului sau mediului inconjurator. Ea se regaseste, de exemplu, in cantitati minime in alimente cat si in lichidele pentru lentilele de contact.

ISOCELL nu se caracterizeaza numai printr-o conductibilitate de caldura scazuta.
Este cunoscut faptul ca, daca izolatia este buna în punctul ei cel mai slab,
atunci este vorba de o izolatie de calitate. Capacitatea mare de înmagazinare a izolatiei din celuloza ISOCELL permite o penetrare vizibil întârziata a caldurii solare. Chiar spatiile din mansarda/ podul casei ramân racoroase pâna noaptea târziu.

Izolatia din celuloza ISOCELL este capabila sa preia umiditatea prin fibrele sale fara pierderea valorii de izolare si sa o redea în mod uniform. Capacitatea deosebita de înmagazinare a umiditatii are efect de reglare climatica a spatiului. În cazul asanarii sau la sistemele acoperiselor plane fara aerisire posterioara, ISOCELL are efect de bariera contra umiditatii din punct de vedere fizic al constructiei. Având o clasa EN de B-s2-d0, izolatia de celuloza ISOCELL a primit cele mai bune aprecieri pentru materiale de izolatie ignifuge.

ISOCELL nu arde. Se carbonizeaza doar stratul exterior.

ISOCELL este ambalat in saci de circa 12,5 kg.

Fiecare fibra poarta in ea avantajele naturale ale lemnului:

  • durabilitate, stabilitate si calitati excelente la termoizolatie.

Fibrele de lemn sau de celuloza se imbina intre ele formand un flux de strat termoizolant.

AVANTAJE

  • Protectie impotriva caldurii si frigului;
  • Reglarea umidității;
  • Prelucrare rațională;
  • Un produs potrivit pentru podea, tavan, perete și șarpantă;
  • Protecție fonică ridicată;
  • Protecție ignifugă ridicată;
  • Pâna la o grosime deᅠ50 cm.

Fișa tehnică

Denumire produs    Isocell termoizolatie cu fibre de celuloza
Rezistenta la foc si ignifug    Sare de bor si borpentahydrat
Atestate    ÖTZ-2001/0196 ETZETA-06/0076
Verificare externa    MA 39-VFA OiB
Grosimi conform atestarii
Poduri    28-40 kg / m³
Sarpante    38-65 kg / m³
Pereti    38-65 kg / m³
Conductivitate termica λ    0,037 W/mK
Conductivitate termica λD    0,039 W/mK
Rezistenta termica r    31,0 kPa.s/m2
Rezistenta la foc    B-s2,d0
Coef de rezistenta la difuzia vaporilor de apa    1
Capacitate inmagazinare    2.110 KJ/kgK
Umiditate    max. 12%
Energie primara din resurse nereciclabile    PEI ne MJ/kg 4,24 MJ
Energie primara din resurse reciclabile    Pei e MJ/kg 0,38 MJ
Protectia Mediului    GWP 0,23 kg CO2 equ.
Protectia Mediului (Saruri)    AP 2,44 g SO2 equ.
Toxicologie -Conform verificarilor facute de Medicina Muncii

– acest produs nu reprezinta nici un risc pentru sanatatea omului.

Produsul este reciclabil conf. atestarii    ASN 18407 ASN 91101
Grad de absorbtie    a Ω = 0,70 (M,Λ)

De ce să construim etanş?

– 7 avantaje izoland cu sistemele de etansare ISOCELL
Crearea unui climat placut si confortabil în încaperi si totodata facând si economii. In acest sens, avantajele sistemelor de etansare ISOCELL sunt evidente:

  1. Economisirea energiei

Chiar si la casele cu o buna izolatie se înregistreaza pierderi de pâna la 60% datorita scurgerilor/ rasuflarilor din învelisul casei. Aerul rece patrunde printre rosturi si fisuri si trebuie reîncalzit prin sistemul dvs. de încalzire. O izolatie etansa bine executata va ajuta sa economisiti energie si prin urmare costuri.

  1. O termoizolatie mai buna

Rosturile din elementele de constructie exterioara deterioreaza efectul termoizolatiei în mod considerabil. Un exemplu: în cazul unui element de constructie cu dimensiunile 1×1 metru si o grosime de 14 cm care prezinta un rost continuu de doar 1 mm, valoarea U se deterioreaza de la 0,3 la 1,44 W/m2K. O izolatie completa a casei executata etans apara nu numai de frig dar si de arsita din timpul verii.

  1. Protectie împotriva apei de condens

Apa de condens din constructie deterioreaza mai întai valoarea U. Devine însa problematic când efectul acesteia provoaca deteriorari grave ale constructiei, atunci când umiditatea nu se usuca destul de repede. Conform unei evaluari, doua treimi din toate pagubele rezultate din condens în domeniul constructiei sunt rezultatul unei etanseitati insuficiente.

  1. O calitate mai buna a aerului

Locurile neetanse din zidaria interioara afecteaza climatul încaperilor, deoarece prin aer patrunde atât praf cât si fibre de izolatie. Etansarea peretilor cu produsele ISOCELL asigura la o aerisire corecta sau prin utilizarea aparetelor de aer conditionat o calitate buna a aerului din încaperi.

  1. Curentul este interzis

Expresia „tornada din priza” influenteaza negativ confortul unui spatiu de locuit. Aerul rece care patrunde prin locuri neetanse este mai greu si se deplaseaza din acest motiv în punctul cel mai jos din încapere, adica deasupra pardoselii. Se instaleaza un sentiment neplacut prin racirea picioarelor. În acest caz, chiar si o izolatie buna în subsol nu ajuta la nimic, daca aerul exterior patrunde prin alte fisuri.

  1. Functioneaza aparatul de aer conditionat

Daca dispuneti de un sistem mecanic de aerisire, cladirea trebuie sa fie extrem de etansa, în caz contrar este afectata functionarea aparatelor de aer conditionat. Valoarea maxima admisa pentru patrunderea aerului este conform normelor ISO 9972 de trei ori mai mare ca la o cladire fara acest sistem de aerisire.

  1. Zgomotul ramâne afara

Zgomotul patrunde si prin cele mai mici fisuri. Chiar daca elementele de constructie care înconjoara spatiul dispun de o buna izolatie fonica, rosturile pot contribui la ridicarea nivelului de zgomot. Cu ajutorul sistemelor de etansare ISOCELL puteti rezolva si aceasta problema iar zgomotul deranjant ramâne afara.

Densitatea aerului si a vântului este o marime hotarâtoare pentru o termoizolatie functionala. Locurile neetanse înrautatesc valoarea etansarii dar pot provoca si pagube la constructie. În special, în constructia de case cu energie scazuta si cele pasive sunt cerute solutii individuale. Tocmai pentru aceste cazuri ISOCELL si-a facut un nume cu un sistem de produse care, armonizând perfect împreuna, ofera solutii la probleme diferite.

ISOCELL se bazeaza pe o perioada de dezvoltare de ani de zile în domeniul benzilor adezive si al materialelor de izolare de o calitate deosebita. Rezultatul obtinut sunt produsele care satisfac cele mai înalte cerinte de calitate.

Printr-o colaborare intensiva cu unitatile de prelucrare putem garanta o fabricatie rationala si simpla.